Vise-Diesel - VISE
Sans titre


  We zijn een kleine onderneming van 3 personen met een ervaring van 40 jaar gespecialiseerd in de injectie van dieselmotoren.

  Onze voornaamste zorgen : een maximale kennis van de laatste technologieŽn, moderne en aangepaste installaties, een optimale netheid in onze lokalen en een beschikbaarheid ten opzichte van onze klanten.

  Zo kunnen we U beter dienen.

  Elk jaar herstellen wij ongeveer 300 inspuitpompen, 1000 voertuigen en verschillende duizenden injectiepakkers.Dank zij zijn professionele ervaringen bij Bosch in Duitsland besloot Joseph Ligot in 1966, in Kongo of in BelgiŽ met zijn eigen activiteiten te starten.

  Hij stichtte dan ook zijn onafhankelijke werkplaats die naast de brug van Vise lag om injectiepompen voor dieselmotoren te herstellen.

  In 1983 kwam zijn zoon Thierry bij hem werken en werd  vier jaren later zelfstandig. Deze laatste besloot om iedere zaterdag te werken en om de openingsuren  te wijzigen.Hierdoor kreeg het  familiebedrijf een nieuwe dynamiek.

  Thierry kocht na verloop van tijd later een testbank en werd hierdoor een geagreeerde agent voor CAV-Lucas (tegenwoordig Delphi).

  Daarna nam hij ook de uitrusting van een collega over,waardoor firma Vise Diesel ook Service Bosch werd.

  Dit heeft als gevolg gehad  dat een nieuw type cliŽnteel werd aangeworven.   

  Het feit dat ze tot twee verschillende netwerken behoren werd vooral gewaardeerd door het toelaten van twee verschillende opleidingen en technische informatie van twee concurrentiele merken.

  Gedurende jaren is de conventionele arbeidsfilosofie constant geŽvolueerd.

  De diesel Motor was steeds belangrijker en er moest dan ook een aanpassing gebeuren Het specialiseren van injectiewerken werd niet alleen maar beperkt tot pomp-en injecteerwerken in de werkplaats. Er moest echter steeds meer aan de voertuigen gewerkt worden. De dienst was niet meer uitsluitend aan professionelen voorbehouden,maar ook direct aan particulieren.

  In 1994 trok de vader zich terug en nam rust voor een well verdiende rust en Benoit Demaret startte zijn carriŤre met zijn eigen bedrijf.

  Een gespecialiseerde opleiding  van meerdere jaren, theoretische cursussen en praktijken maakten van hem de technicus die hij thans geworden is.

  Een fundamentele wijziging ging gedurende de volgende jaren gebeuren omwille van constante evolutie.Vervuiling, verbruik, kracht,opvatten , verscheidenheid van motoren maken dat de werkswijze ging en moest veranderen. Hierbij moest  een aanpassing gebeuren.

  Daarom zouden ze beslissen om naar de industriezone van Vise te verhuizen. Zo beschikten ze over een grotere arbeidsoppervlakte ( 700 m ≤). De gewenste nieuwe technologie zou dan ook opnieuw welkom geweest zijn . Dit zou op 1 maart 1999 plaats vinden.Nieuwe computers en diagnose apparaten zouden ingesteld worden om motoren van de nieuwe generatie te laten testen.

  In 2003 werd het atelier uitgerust met een nieuwe testbank van  Bosch voor het testen van nieuwe elektronische en hoogdruk injecteerpompen van het merk.

  Die investering zou meer cliŽnteel van de streek aantrekken, maar ook van het zuiden van het land en van het buitenland.Inderdaad, het herstellen van injecteerpompen die vroeger niet te verwezenlijken waren,is nu doenbaar.

  Er worden thans  350 injecteerpompen jaarlijks hersteld.

  Eind 2005 werd een nieuwe testbank van Hartridge op het punt gesteld.Dit leidde ertoe om reparaties en proeven te laten maken, als agent van de fabriek Delfi voor nieuwe zogenaamde ďhoge drukĒ producten. In Mei 206 bracht nieuwe officiŽle uitrusting op de markt. Op die manier kon men reparaties en injecteertesten van het type Common rail laten uitvoeren.

  Het instellen van die nieuwe uitrusting vond in juni 2006 plaats.

  2007 was het jaar waar Siemens aan enkele werkplaatsen het herstellen van zijn hoge druk pompen toevertrouwde.

  Die opportuniteit hebben we gegrepen we en hebben daarvoor het nodige materiaal besteld om de nodige opleidingen in Frankrijk te kunnen volgen en Diesel ďRepair Service PartnerĒ van WalloniŽ te kunnen volgen.

  De nieuwe vooruitzichten van technologische evolutie maakten dat een nieuwe materieel in de loop van het jaar 2008 al besteld was.

  Daardoor werd de huidige positie van Vise Diesel versterkt en bevestigd als leider op de markt en is een van de beste uitgeruste injectiewerkplaatsen van onze streek.